CirQulus op het bureau van minister Wiebes

In oktober heeft de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) het magazine SCHOON aangeboden aan minister Wiebes. SCHOON is gemaakt in opdracht van het Voortgangsoverleg van het Klimaatakkoord en in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. In dit magazine zijn 15 klimaatmasters uitgebreid in het zonnetje gezet. Eén van die klimaatmasters is CirQulus. 

De tekst uit het magazine:

Garagebedrijf transformeert in platform voor duurzaam leven

Elektrisch rijden? Bij Renses in Alkmaar sprongen ze direct in deze vernieuwende activiteit. Omdat service centraal staat, verdiepten ze zich in de fiscale regelingen. Ze zochten in heel Europa en de Verenigde Staten om zo een groot en scherp geprijsd aanbod te kunnen bieden. Een succes. Maar wel een succes dat ervoor zorgt dat er minder werk in de werkplaats is. Want elektrische auto’s zijn vrijwel onderhoudsvrij. Dan kan je gaan wachten tot de laatste elektrische auto het licht uitdoet. Of je neemt de sterke kanten van je onderneming mee, voegt daar een snufje idealisme aan toe en je gaat een bloeiende toekomst tegemoet. Renses koos voor dat laatste en biedt nu een online en offline platform voor duurzaam leven en werken. Met volop aandacht voor wonen en lifestyle. Zo wil Renses het Klimaatakkoord voor haar klanten vertalen. Zodat zij de dingen kunnen doen die goed zijn voor klimaat en die tegelijkertijd het leven en de manier waarop je werkt beter maken.

De elektrische auto is onze ingang naar mooi duurzaam leven

Janneke: “Elektrisch rijden is in veel opzichten beter dan wat we hadden. Wat het je daarmee vertelt, is dat duurzaam leven geen stap terug is, maar juist een stap vooruit. Ook in comfort en beleving. Dat gevoel willen we meenemen naar andere onderdelen van duurzaam leven. Hoe ga je met energie om thuis of op de zaak? Kies je bijvoorbeeld voor zonnepanelen of zelfs een zonneterras? Wat komt er kijken bij de aanleg van een waterzuiveringsinstallatie of een warmtepomp? Waar vind je duurzame kleding en producten van gerecyclede materialen? Waar andere partijen altijd maar een deel van de toekomst bieden en een deel van het verhaal vertellen, bieden wij het hele plaatje. Veel mensen ervaren de markt als verwarrend, ondoorzichtig en vol tegenstrijdigheden. Op ons platform verenigen we leveranciers, producenten en installateurs. En brengen we vraag en aanbod bij elkaar. Met heldere verhalen en duidelijke, objectieve informatie.”

Enthousiasme, betrouwbare informatie en een extreem hoog serviceniveau.

“Wat verder nog onze sterke kanten zijn? Ik zei het al eerder, we zijn service gedreven. Bij ons krijg je volledige en betrouwbare informatie. Over wat in jouw geval de beste maatregelen zijn en over bijvoorbeeld subsidieregelingen. Wij maken de toekomst zichtbaar in onze showroom. En je kan bij ons altijd terugkomen als er iets is. Dat schept vertrouwen en maakt mensen enthousiast. Want wat wij merken is dat mensen wel duurzamer willen leven, maar niet weten hoe ze dat moeten doen. Wij zijn de schakel tussen overheid, duurzame bedrijven en mensen die vooruit willen.”

We hebben genoeg inspiratie om nog heel lang door te groeien

CirQulus groeit. Met nieuwe initiatieven, nieuwe ideeën en nieuwe partners. Een voorbeeld? “Wij creëren in onze showroom een podium voor duurzame start-ups. Zo bereiken zij hun klanten en kunnen wij onze klanten steeds meer en steeds betere producten bieden. Ook veel bedrijven willen verduurzamen. Daar helpen we ze steeds vaker mee. Denk aan carports met zonnepanelen of aan totaaloplossingen voor mobiliteit. En weet je, er zijn nog veel meer garagebedrijven zoals wij. Met een hoog serviceniveau en duurzame klantrelaties. Dus waarom zouden we ons concept niet met hen delen? Zo bieden we bedrijven nieuwe kansen, zorgen we er samen voor dat we duurzamer gaan leven en dat we die klimaatuitdaging tackelen.”

U kunt hier de verhalen van de andere klimaatmasters lezen: https://www.schoonmagazine.nl/klimaat-magazine/klimaat-magazine/

De NVDE heeft ook een video gemaakt:

 

Laatste berichten

Contact informatie

  • Maandag: 08:00–18:00
  • Dinsdag: 08:00–18:00
  • Woensdag: 08:00–18:00
  • Donderdag: 08:00–21:00
  • Vrijdag: 08:00–18:00
  • Zaterdag: 09:00–17:00
  • Zondag: Gesloten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief