Eenvoudig besparen op je energieverbruik

Wanneer je gebruik maakt van een slimme meter kun je na afloop van de maand inzicht krijgen in je stroom- en gasverbruik. Onze leverancier Plugwise heeft een apparaat ontwikkeld waarmee je deze data real-time in kunt zien. Via de Plugwise app zijn de actuele en historische data in te zien, hierdoor kun je direct inspelen op je verbruik en je kosten. Het product heeft de naam ‘Smile P1’ en is eenvoudig in de meterkast aan te sluiten. Maak je gebruik van je eigen zonnepanelen? Via de gratis app krijg je ook inzicht in hoeveel stroom je terug levert aan het net.

Terwijl jij slaapt gaat het energieverbruik in huis gewoon door, inzicht in deze gegevens motiveren je om apparaten uit te schakelen wanneer je ze niet gebruikt. Ben je verbaasd over je stroomverbruik en wil je weten welk apparaat daar verantwoordelijk voor is, dan kun je de Smile combineren met de plugwise-Plug. De Plug plaats je tussen een apparaat en het stopcontact, zo levert het data aan de Smile over het verbruik. Naast inzicht in het verbruik van een specifiek apparaat kun je de Plug bijvoorbeeld ook gebruiken om een apparaten op specifieke tijden aan- en uit te schakelen. Door actief met de data aan de slag te gaan kun je het stroomverbruik tot wel 10% laten afnemen. Tel uit je winst.

In veel gemeentes kunnen particulieren bij aanschaf van energiebesparende producten tot 31 maart 2021 gebruik maken van een energievoucher. Met dit voucher krijg je tot € 70 terug op de aanschafprijs.

Zelf heb ik de Smile deze week aangeschaft, ik zal eind januari een update schrijven over mijn ervaringen. De ‘Smile P1’ is te koop in onze webshop voor € 99,00 euro, de ‘Plug’ bieden wij aan voor € 59,00 euro. Plugwise kopen

Laatste berichten

Contact informatie

  • Maandag: 08:00–18:00
  • Dinsdag: 08:00–18:00
  • Woensdag: 08:00–18:00
  • Donderdag: 08:00–21:00
  • Vrijdag: 08:00–18:00
  • Zaterdag: 09:00–17:00
  • Zondag: Gesloten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief